Блог

Естествен камък за облицовка в интериора

За предимствата на фасадите от естествен камък се споменава често. Днес ще се спрем на използването на естествен камък за облицовка във вътрешността на къщата.

Най-често в интериорната декорация на къщата се използват плочки от естествен камък като  мрамор, гранит,  травертин. Такъв под ще украси перфектно не само баните, но и хола, кухнята, антрето. Той е не само красив, но и много практичен. Такова подово покритие е трайно. То не изисква специални грижи и най-важното е абсолютно безвредно за жителите на къщата и нейните гости.

Така например, в допълнение към отличните си естетически свойства, мраморът е отличен естествен антисептик. Той позволява да избегнете много проблеми, свързани с появата на бактерии и микроби в помещения с високи нива на влажност. Такива са например баня. Това е важно, особено след като този минерал има високи водоустойчиви свойства. Може да се използва и за направа на мивки или кухненски плотове.

Между другото, говорейки за плотове, тук успешно се използва друг естествен камък за облицовка в интериора,  травертин. Изглежда особено изгодно в комбинация с естествено дърво или метал. Травертиновите первази, както и стълбите и парапетите са много популярни.

Тук е и мястото да споменем за облицоване на къщи с камък гнайс. Те стават не само с уникални фасади, но и изключително устойчиви издръжливи на времето.

Място в списъка намира и гранитът. Той, със своята невероятна здравина се отрежда безупречно в интериорната декорация с естествен камък. Подът, направен от този материал е идеален за стаи с голям трафик. Тук, обаче не забравяйте факта, че мокрият гранитен под е доста хлъзгав.

Използването на естествени камъни прави интериора луксозен, придава му кралско величие и демонстрира благосъстоянието на собствениците му. Има доста възможности за използване на естествени минерали в интериорната декорация на къща. Последните са стълби, плотове, подове, первази на прозорци, стени, камини, колони, балюстради, мивки, мивки, мозаечни панели и много други.

Всеки елемент, изработен от естествен камък гнайс или друг от споменатите, ще създаде специална атмосфера на лукс и хармония, придавайки на притежателя си цялата си естествена уникална красота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *