Блог

Какво е важно при облицовките и подови настилки от гнайс

Красотата на естествения камък е отличен избор. Той се вписва изключително атрактивно по дизайн, хармонирайки си със зеленината и пейзажа навън.

Предимства на материала гнайс

Гнайсовият материал се предлага в многообразни форми, адитивни към различни подови настилки и облицовки. Той може да се намери като материал за павета, плочи и всякакви декоративни изрезки.

Като друг плюс на материала е достъпната му цена. Той е изгоден, което е важно при покупката на по-голям обем материали.

Гнейски кости

Често срещан тип изрезки в гнайс са т. нар. костите. Те са с правоъгълна форма, но и най-тесни на ширина. Има ги в ограничена дължина и ширина. При тях характерно е, че варират до 4 см и ширина между 3 – 5 см. На дължина достигат до 40 см.

Тези видове парчета гнайс са много търсени и се прилагат най-често за подплата. Те са икономично решение. Подходящи са за изграждане на стени, колони и други строителни облицовки. Те създава впечатление за конструкции от изцяло гнайсов материал. Такива се наблюдават най-често при стени и колони, направени от този камък.

Камъни Гнайс се използват при различни декорации и за украса с различни орнаменти. С тях се украсяват барбекюта, камини, бордюри, пътеки и др. Често се използват и за украсата при облицовка на басейни, декорация за водопади и други декори в двора и градината.

Правила за избора на камъни гнайс за подови настилки и облицовка

Ако избирате камък за облицовки, дебелината трябва да е около 30 мм.

За да е по-трайна подовата настилка, дебелината на камъка трябва да е по-голяма, в диапазон от 25 мм до 45 мм.

За да се покачи издръжливостта на камък Ивайловград за подови настилки е важно да се постави армировка.

При избор на алеен камък, дебелината на плочата е желателно да е над 100 мм. С тази дебелина могат да се редят плочите, директно на пясъчната основа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *