Блог

Как да използвате гнайс в декорациите на интериора

Камъкът е бил ползван от древни времена. С него човечеството създавало вечни постройки, затова и днес камък се ползва в строителството и ремонти на домове и всякакви сгради.

Камъкът гнайс е един от многото видове камъни, но има своя отличителна история. За нея няма да говорим сега, а по право ще насочим вниманието към използването му в декорацията на дома. Как да използвате гнайс в декорациите на интериора, вижте сега:

  1. Кът с камъни и алпинеум у дома

Ако живеете в къща, то навярно знаете, че пространството под стълбището винаги е едно неизползваемо място. Него без проблем може да превърнете в полезно нещо. То е идеалното място за изграждане на скална градина, отрупана с камъни и зеленина, в центъра, на която да има течаща вода. Това ще стане отлично място за релакс, което ще добавя красотата на природата и естествена харизма. За да създадете подобно нещо, може да ползвате камъни гнайс. С тях може да направите облицовка на стените и самото изграждане на алпинеум. Може да добавите подходящото осветление и така да подчертаете интериора. За самото озеленяване може да добавите декоративни растения, които се нуждаят от по-малко светлина.

  1. Каменна стена и зеленина

Подобно изображение ще стои много красиво и ефективно. Това го прави подходящо, както за домове, така и за офиси и обществени места. Може да се изгради на места, където има много посетители. Подобни нестандартни стени създават приятна атмосфера и привличат вниманието с нестандартния си вид. За целите на проекта се ползват различни камъни – многоъгълни гнайс плочи, изрязани гнайс камъни, разфасовки гнайс или кости.

  1. Оазис с цветя, вода и камъни за коридори

Големият коридор позволява големи декоративни аранжировки. Ако разполагате с достатъчно място, може да изградите от каменна настилка изкуствено езеро. Така ще пресъздадете истински вътрешен естествен пейзаж. Това може да се направи, както в домовете, така и в големи фоайета, обществени сгради и пр. Всичко това привлича вниманието на посетителите.

За декорации могат да се използват, както декоративни, така и речни камъни, така и гнайс. Растенията се засаждат в специално изградени саксии облицовани с камък, което придава още по-голяма атрактивност на интериора.

Още полезни съвети:

Хубаво е фокусът да бъде поставен върху картини, осветлението на ключове или други малки предмети в антрето или коридора.

Винаги съчетавайте красивото с полезното. Камъкът гнайс е подходящ за места, които лесно се замърсяват. Чрез облицовката му се постига по-високо ниво на хигиена и повече естествено излъчване.

Не е нужно камъкът гнайс да се поставя в големи мащаби, за да привлича вниманието и да бъде забелязан. Минималистичните решения са грандиозни и не остават без нужното внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *