Блог

Къде да използвате гнайс с нестандартен размер

Гнайс с форма на плочи може да се нарече още с правилна форма. Той е лесен за подреждане и подходящ за тези, които харесват правилните форми с прави ъгли. Всъщност той е по-добър вариант за тях. Как обаче да изберем камък гнайс с нестандартен размер и в неправилна форма, къде да приложим. Вижте сега:

Сега нека си припомним магнетичния вид и очарованието на тротоарите, автентичните стари български улици. И така, в не твърде далечното минало хората не са били съвсем способни да обработват камъни по начин, по който го правят сега със съвременните машини. Те комбинирали най-доброто, за да направят подовите настилки и облицовки, които да издържат години наред.

И така, носталгията по миналото се е съживила. Днес има толкова много начини за постигане на древен привлекателност и автентичен български дух. Когато парчетата гнайс от Ивайловград са по-малки, подреждането става по-лесно.

Ако харесвате нестандартни размери, то с камъка гнайс може да импровизирате настилката, която желаете. И наистина, ако искате да получите вида на древна настилка, с тревна фуга между плочите с грешен размер, трябва да изберете многоъгълни плочи.

Трайност на гнайс покрития – подови настилки и облицовки

Gneiss е здрав материал, устойчив на резките промени в температурата. Той е естествен камък, който има дълъг срок на експлоатация.

Напомня за старите калдъръмени улички и български къщи. И не само. Гнайс камъкът е част от римските пътища, които и до наши дни свидетелстват за трайността на естествения материал.

Многоъгълни гнайс плочи

Полигоналните плочи са подходящи за облицовка и подови настилки. Дебелината им варира между 1,5 и 4,5 сантиметра. Предлагат се в различни разцветки, което ги прави много подходящи за различните интериори.

От тях може да изберете от два цвята, сребристо-сив или златисто-бежов. Те са универсални и лесно ще се комбинират с екстериор и интериор. Може също да ги комбинирате, за да добавите привлекателност към собственото си покритие.

Подовата настилка с многоъгълни плочи във вътрешния двор или в целия двор, с тревна фуга между плочите е друг начин за постигане на оригинален екстериор. Към тази визия може да добавите външен фонтан, облицован с изрезки от гнайс или кладенец с антични български съдове. Така интериорът ви ще добие вида на древен български двор. И не забравяйте да засадите здравец покрай фонтана.

Изрезки с камък гнайс

Както вече споменахме, с по-малките парчета от гнайс, облицовката ще е далеч по-лесна за постигане. Тези камъни не са подходящи за подови настилки защото размера им е малък. И все пак, с тях може лесно да ограждате стени, колони, беседката в градината, външна камина, камината у дома. Изрезките гнайс имат всички ценни качества, като издръжливост и сила, наред с привлекателен външен вид.

Когато проектирате двора в селска къща, където има и животни, може да направите, дори облицовката на коритото с гнайс. Това ще добави още повече автентичен чар и красотата на всички детайли.

Вмъкването на декоративни камъни към екстериора е подходящо и за водни съоръжения. Така например, лесно може да добавите в малък басейн или водопад. С изрезките от гнайс може да оформите бордюри, первази, басейн или водопад. Всичко е подходящо и може да се комбинират с елементи от дърво и/или ковано желязо.

Gneiss изрезки са отличен избор за оформяне на различни декоративни площи у дома. Така, например те могат да служат като рамка на телевизионна ниша, рамка за картина, рамка за зелен кът и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *