Блог

Предимства на фасади с естествен камък гнайс

Къщите с фасади от естествен камък гнайс изглеждат не просто красиви от естетическа гледна точка. Те отразяват индивидуалния стил на собственика, неговия статус и висок артистичен вкус.

Дълго време облицовката на фасади с естествен камък е била показател за просперитет и изискан вкус. Тя действа така, не само с естетическите качества, но дори оказва влияние с лечебни свойства на самите камъните. Естественият камък е екологичен. Той не отделя вредни изпарения под въздействието на високи температури и пряка слънчева светлина. Несъмнено, едно от основните предимства на фасадите от естествен камък е тяхната надеждност, здравина и в резултат на това издръжливост. Такава фасада няма да изискват годишен ремонт поради неблагоприятни метеорологични условия и внезапни температурни промени. Те са устойчиви и висококачествени.

Фасадната облицовка може да е или цялостна, или частична. Тя може да е с акцент, върху някои детайли. Каквото и да е вашето решение, обаче винаги може да намерите идеалния вариант при избора на облицовъчен камък. Например, основният недостатък на фасадата от естествен камък, в т. ч. камък гнайс е нейното тегло. Гранит или мрамор, които са също сред най-популярните облицовъчни материали, сами по себе си много тежки материали. Ето защо, ако архитектурата на къщата не позволява „обемност“, тогава може да изберете естествен варовик. И в някои случаи, особено, за да постигнете „изразителността“ на фасадата, може компетентно да комбинирате естествен камък гнайс за облицоване на къщи с елементи и вложки от декоративни камъни.

Най-важното, на което трябва да обърнете внимание при избора на фасадно покритие от естествен камък е професионализмът на компанията, към която сте се обърнали. В крайна сметка внимателното спазване на всички етапи на облицовъчни работи и технологиите е гаранция, че фасадата от естествен камък ще ви служи дълго време. Такава и ще изисква минимална поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *