Блог

Фасадни елементи от естествен камък за облицовка

Каква е основната роля на фасадните елементи в процеса на фасадното облицоване и във вътрешността на дома и защо трябва да отдавате предпочитание на продуктите от естествен камък за облицовка? Предлагаме на всички заинтересовани да открият отговорите, тук и сега:

Когато създавате фасада, интериор, екстериор, това едва ли е възможно да се направи без декоративни елементи и малки архитектурни форми. Те са в състояние не само да преобразят външното и вътрешното пространство на вашия дом, но и да му придадат специална атмосфера и индивидуалност. Те се грижат за естествената визия на дома, допълвайки безупречния вкус, статус и благосъстояние на собствениците. Фасадните елементи, например, изработени от травертин, варовик, варовик с пясъчник, изглеждат не само елегантни и благородни, но се отличават със здравина.

И така, всички декоративни елементи се изработват с помощта на машини и според индивидуален проект на клиента. В този случай е възможно да се създаде наистина уникален фасаден ансамбъл или интериор. За разлика от стандартните форми за изливане на бетон, камък за облицовка гнайс е отлично решение.

Продуктите от естествен камък се отличават не само с широка цветова палитра, но и с уникален естествен модел. Това важи, особено за травертина, който има специална структура и широка гама от цветове. Намира се в гамата от бяло и сиво до бледожълто, розово и дори червено.

По поръчка днес се произвеждат всякакви видове колони, пиластри, балюстради, топки, конуси, резбовани елементи и много други от различни видове естествен камък.

Така например, луксозните колони от естествен камък за облицовка, които винаги са създавали усещане за величие и просперитет, днес се вписват перфектно във фасадния ансамбъл на къщи. Те са идеално съчетани с облицовка от естествен камък гнайс и са не само изящна декорация, но и изпълняват доста практически задачи. Същото се отнася и за пиластрите, които перфектно допълват не само фасадата на всяка една къща, но и добавят специална атмосфера на тържественост към интериора.

Колони от естествен камък гнайс

Балюстради, кръгли или квадратни, изработени по поръчка от естествен камък, ще помогнат за преобразяването на най-обикновеното стълбище. Такъв елемент на декора ще е чудесно допълнение, както към фасада от естествен камък, така и хармонично да се впише във вътрешността на селската къща.

От изпъкналите архитектурни елементи, както във външната, така и във вътрешната украса на къщата, един от най-важните елементи на декорацията е  корнизът. Изработена от естествен камък, той ще придаде завършен вид на фасадата на къщата или интериора. Независимо, дали става въпрос за покрив, цокъл или врати и прозорци, резултатът е уютен външен вид за всеки дом.

Средновековни имения, луксозни абатства и просто стари вили, създадени от естествен камък, украсени с уникални рисунки и елементи от него, все още са запазили своя великолепен вид. Много от тях днес са музеи и архитектурни съкровища, докато други все още са обитавани от хора. Това още веднъж показва, че няма нищо по-силно и по-трайно от това, което е създадено от самата природа.

И днес, в съвременния свят, където всичко се променя с невероятна скорост, силата и надеждността на естествения камък гнайс са особено ценени. Фасадата и декоративните елементи от нея са не само красиви на външен вид, от естетическа гледна точка, но също така гарантират трайност. Те имат отлична устойчивост на неблагоприятни влияния на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *