Блог

4 идеи за използване на гнайс в коридор, антре и фоайе

Коридорът и антрето са места, които приветстват всички гости и посетители. Много пъти оформлението на коридора се подценява по важност, а реално е лесно интериорът да бъде изграден с камък гнайс.

Как да проектирате интериора на своя коридор, фоайе или антре, вижте няколко идеи:

  1. С лице към една от стените

Използването на облицовъчни камъни гнайс може да е повече от лесно. Самите камъни могат да се използват нарязани или като зидария.

Конструкцията може да бъде оформена с геометрична фигура или под формата на цвете. Към всичко това може да допълните с подходящо осветление, така че гнайс повърхностите да добавят блясък на стените.

  1. Облицоване на вратите с гнайс

Каменната облицовка около арките и вратите създава изключителен приятен вид и артистична визия в интериора. За да се направи може да се ползва, както неоформен гнайс, многоъгълни плочи, така и оформени парчета. Самите камъни се избират в различни фигури и форми. Последното допринася уникален ефект в подобна каменна композиции.

  1. Етажи с неоформен или оформен гнайс на пода

Каменната настилка винаги е имала множество предимства. Тя се използва в районите на жилищната площ с по-голямо замърсяване, повече трафик или влага. Така настилката от камък е идеално решение за коридори, фоайета и антрета на обществени места, като заведения, офиси, кабинети или дори домове, изградени в автентичен стил.

 

  1. Каменна стена около стълбището

Изграждането на вътрешна зидария с камък е интересно и необичайно решение. Такова може да придаде уникален привкус на цялата обстановка. Естественият камък има ролята да подчертае античния стил на интериора или да създаде изискан акцент, който да контрастира със съвременния стил обзавеждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *